Home Fotonieuws Misdaad Zakelijk Sport

Voor alle bedrijven 'kaartjesdeal' als Omnia
woensdag 10 januari 2018 Drachten

Een meerderheid van de gemeenteraad van Smallingerland heeft ingestemd met een motie, die het voor alle ondernemers mogelijk maakt om afspraken te maken over voordelig parkeren in Drachten. Veel ophef bestond er over de deal met wereldrestaurant Omnia, die tienduizend voordelige kaartjes voor de parkeergarage Raadhuisplein afneemt om parkeren op het Maaiveld te ontmoedigen.

,,Gelijke monniken, gelijke kappen”, vindt ELP-raadslid Sandra de Jong, ,,Het gaat ons niet om de komst van Omnia naar Drachten. Daar zijn we erg blij mee. Wij willen dat iedereen in de toekomst gebruik kan maken van deze regeling.” Samen met de VVD en het CDA werd een motie opgesteld. Hierdoor kan nu iedere ondernemer voordelige kaartjes, voor de daluren, bij de gemeente kopen. Met Omnia werd afgesproken dat de prijs per uitrijkaart anderhalve euro bedraagt. Die kunnen alleen tussen 17.00 en 24.00 uur worden gebruikt. Zoveel kaarten als het wereldrestaurant afneemt, tienduizend stuks, hoeft niet.

Wethouder Jouke de Jong had liever gezien dat de raad anders had beslist. ,,We snappen de gedachte om de afspraken open te gooien. Ons doel was om het Maaiveldparkeren te ontmoedigen. Door de afspraken willen we sturing geven aan de parkeerstroom, die door Omnia ontstaat. Het is zeer aannemelijk dat Omnia niet met zo’n groot aantal kaarten meegaat, als de afspraak voor iedereen geldt. Geluk is dat de regeling inmiddels al is afgesloten en de tienduizend kaarten zijn verkocht. Dus dit jaar hebben we er geen last van. Toch is dit voor de toekomst door de openstelling nog maar de vraag. Ik denk dat de stimulerende werking voor de parkeergarage verloren gaat, als Omnia minder kaarten afneemt.”[ Dokkum: vrouw heeft engeltje op schouder
]
[ Skieding: afslaan en inhalen gaan niet samen
]
[ Gratis compost voor inwoners Kollumerland
]
[ Baukje uit Noardburgum zingt in The Voice Kids
]
[ Woningbrand in Kollumerzwaag
]
[ Brandweerman Oppersma Koninklijk onderscheiden
]
[ Dokkumer IJsfontein is niet op tijd klaar
]
[ Bouw Campus Kollum officieel van start
]
[ Vrouw neemt spullen overleden vriend mee naar huis
]
[ Auto crasht op de A7 bij Beetsterzwaag
]
[ Niet-winkelend publiek bezet parkeerplekken Dokkum
]
[ ÔÇśOntwikkeling Harddraverspark complex proces'
]
[ Auto's in botsing op Wâldwei bij Drachten
]
[ Nepcollectanten actief in Drachten
]
[ Duitse toeriste (46) trok 'rovend' over Ameland
]
[ Kerk Suwâld tweemaal doelwit van koperdieven
]
[ Damwâldster schiet dorpsgenoot neer: 4 jaar cel
]
[ Waterfontein na leidingbreuk in Dokkum
]
[ Drankrijder wil politie op dwaalspoor zetten
]
[ Shuttlebus op parkeerterrein van Nij Smellinghe
]


© WaldNet