Home Fotonieuws Misdaad Zakelijk Sport

Epilepsieklachten erger na mishandeling
dinsdag 23 april 2019 Leeuwarden

Een 29-jarige inwoner van Surhuisterveen is dinsdag door de politierechter bij verstek veroordeeld tot vier weken cel voor een mishandeling op 5 januari in Drachten. De Surhuistervener sloeg iemand een gebroken neus. Daar bleef het niet bij voor het slachtoffer: de man lijdt aan de zeer zeldzame Noordzeeziekte. Er zijn maar 25 mensen op de wereld die die ziekte hebben. Ze hebben last van evenwichtsstoornissen en epilepsie. Door de mishandeling zijn de klachten van het slachtoffer verergerd.

Op achterhoofd geslagen
De zaak van een tweede verdachte, een 21-jarige inwoner van Harkema werd aangehouden. Hij verscheen wel op de zitting. Hij werd ervan verdacht dat hij een man op het achterhoofd zou hebben geslagen. De Harkemaster ontkende. Op camerabeelden zou te zien zijn dat hij niets had gedaan. Die beelden zaten niet in het dossier en konden dus ook niet op de zitting bekeken worden. De rechter besliste op verzoek van de advocaat om de zaak aan te houden, zodat de videobeelden alsnog aan het dossier toegevoegd kunnen worden.

Een half jaar zitten
Er stond ook nogal wat op het spel voor de Harkemaster. Hij liep in een proeftijd. Op 11 december kreeg hij een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor dealen en een mishandeling. Als de mishandeling in Drachten bewezen wordt, dan moet de Harkemaster sowieso een half jaar zitten. Hij en zijn maat hadden in een snackbar aan de Zuidkade ruzie gekregen met twee jongens en een meisje. Op straat ging het geruzie door.

Acht weken voorwaardelijk
Het latere slachtoffer ging tussen het meisje en de Surhuistervener staan. Dat moest het slachtoffer bekopen met een keiharde vuistslag in het gezicht. De man ging gestrekt en verloor het bewustzijn. De rechter bepaalde dat de Surhuistervener 1500 euro smartengeld aan de man moet betalen en ruim 900 euro voor gemaakte kosten. Bovenop de vier weken cel legde de rechter acht weken voorwaardelijk op. Ook de Surhuistervener liep in een proeftijd: een eerder voorwaardelijk opgelegde werkstraf van 40 uur moet hij alsnog uitvoeren.


[ Koffieconcert in De Spitkeet in Harkema
]
[ Brug van Sk├╗lenboarch opnieuw in storing
]
[ Bankstel uitgebrand op schoolplein in Kollum
]
[ Camper en coniferenhaag volledig uitgebrand
]
[ Jubilarissen bij Boerenkapel de Harrekieten
]
[ Kinderen spelen op Boartersdei Nij Beets
]
[ Prachtige weersomstandigheden tijdens Kinderlampex
]
[ Auto total loss na botsing met boom in Buitenpost
]
[ Hardleerse Burgumer blijft rijden zonder rijbewijs
]
[ Zeilwedstrijden met Fryske Boerepreamen
]
[ Gewonde bij kop-staartbotsing op Blauforlaet
]
[ Grapjas zorgt voor onverwacht schuimfeest
]
[ Vandalisme op begraafplaats Surhuizum
]
[ Avondvierdaagse feestelijk onthaald in Drachten
]
[ Speeltoestel in brand gezet in Drachten
]
[ Opening multifunctioneel sportveld Augustinusga
]
[ 2 maanden cel voor mishandeling op Zaailand
]
[ Tankstation afgesloten wegens brandstoflekkage
]
[ Verpleeghulp steelt weer geld van bejaarden
]
[ 'Chauffeur kiepwagen schuldig aan dodelijk ongeval
]


© WaldNet