Home Fotonieuws Misdaad Zakelijk Sport

Potloodventer: 'Hand op bijbel, ik was het niet'
woensdag 24 april 2019 Leeuwarden

Twee vrouwen die op 2 september vorig jaar hun hondjes uitlieten bij het Boppefjild bij Olterterp, schrokken zich een hoedje toen ze onverhoeds werden geconfronteerd met een potloodventer. De man stond naast het bospad met zijn broek op de knieën en zwiepte zijn penis in het rond. Ondanks de grote schrik had een van de dames de tegenwoordigheid van geest om een foto van de potloodventer te maken voor hij wegfietste.

Hand op de bijbel
Degene die op de foto stond zat woensdag tegenover politierechter Marijke Jansen. De man, een 56-jarige Drachtster, ontkende echter in alle toonaarden dat hij zijn geslachtsdeel aan de dames had laten zien. ‘Ik sta met mijn oren te klapperen. Ik zweer met de hand op de bijbel en op het graf van mijn moeder dat ik dat niet heb gedaan. Dit past niet bij mij, ik ben een preutse en verlegen jongen’, zei de Drachtster.

Liegen dat ze barsten
Volgens hem had hij de dames aan zien komen en was hij keurig naast het bospad gaan staan om ze te laten passeren. Vervolgens was hij weer op de fiets gestapt. ‘Ze hebben het verhaal uit hun duim gezogen, ze liegen dat ze barsten’, zei de Drachtster over de twee vrouwen die aangifte hadden gedaan. Officier van justitie Charlotte Cromwell hechtte de meeste waarde aan wat de vrouwen hadden verteld.

Geen hoger beroep
Rechter Jansen dacht er ook zo over. ‘Anders is het onverklaarbaar dat zij contact opnamen met de politie. Uit hun verklaringen blijkt dat ze echt aangedaan waren’. De rechter legde een boete op van 250 euro. Hetzelfde bedrag was de Drachtster in eerste instantie ook als transactie aangeboden. Hij had de transactie niet betaald omdat hij het niet eens was met de beschuldigingen. Nadat de rechter vonnis had gewezen zei hij dat hij geen hoger beroep zou aantekenen.[ Koffieconcert in De Spitkeet in Harkema
]
[ Brug van Sk├╗lenboarch opnieuw in storing
]
[ Bankstel uitgebrand op schoolplein in Kollum
]
[ Camper en coniferenhaag volledig uitgebrand
]
[ Jubilarissen bij Boerenkapel de Harrekieten
]
[ Kinderen spelen op Boartersdei Nij Beets
]
[ Prachtige weersomstandigheden tijdens Kinderlampex
]
[ Auto total loss na botsing met boom in Buitenpost
]
[ Hardleerse Burgumer blijft rijden zonder rijbewijs
]
[ Zeilwedstrijden met Fryske Boerepreamen
]
[ Gewonde bij kop-staartbotsing op Blauforlaet
]
[ Grapjas zorgt voor onverwacht schuimfeest
]
[ Vandalisme op begraafplaats Surhuizum
]
[ Avondvierdaagse feestelijk onthaald in Drachten
]
[ Speeltoestel in brand gezet in Drachten
]
[ Opening multifunctioneel sportveld Augustinusga
]
[ 2 maanden cel voor mishandeling op Zaailand
]
[ Tankstation afgesloten wegens brandstoflekkage
]
[ Verpleeghulp steelt weer geld van bejaarden
]
[ 'Chauffeur kiepwagen schuldig aan dodelijk ongeval
]


© WaldNet