Home Fotonieuws Misdaad Zakelijk Sport

Drachtster opnieuw verdachte in mishandelingszaak
dinsdag 25 juni 2019 Leeuwarden

Een 23-jarige Drachtster die op 7 juli 2017 werd veroordeeld voor een reeks strafbare feiten is opnieuw verdachte, ditmaal in een mishandelingszaak. De man werd twee jaar geleden veroordeeld voor onder andere een woningoverval in Opeinde. Samen met zijn tweelingbroer had hij op 14 oktober 2016 de bewoonster van een woning aan de Nietap in Opeinde gegijzeld en hardhandig aangepakt. De broers waren op zoek naar wiet, ze werden overlopen door de bewoonster.

Anderhalf jaar voorwaardelijk
De man is toen ook veroordeeld voor mishandeling: hij had op de Wâldwei de bestuurder van een bestelbus mishandeld en hij had de partner van zijn moeder geslagen. Er hangt hem maar liefst anderhalf jaar cel boven het hoofd, mocht hij in de nieuwe zaak door de rechtbank schuldig worden bevonden. In 2017 werd hij veroordeeld tot twee jaar cel, plus anderhalf jaar voorwaardelijk. Zijn tweelingbroer kreeg ook twee jaar, plus een jaar voorwaardelijk.

Net op vrije voeten
In de nieuwe zaak wordt de Drachtster ervan verdacht dat hij op 17 februari iemand met een glas in het gezicht heeft geslagen of gestoken. Volgens de officier was de Drachtster nog maar net op vrije voeten. Hij heeft tot nog toe ontkend: hij heeft verklaard dat iemand hem mogelijk heeft verward met zijn tweelingbroer. Behalve het slachtoffer zelf zou een vrouw getuige zijn geweest van de mishandeling. De rechtbank zou de zaak dinsdag inhoudelijke behandelen, maar besloot toch tot aanhouding.

Zomervakantie voor de deur
Dat was op verzoek van officier van justitie Leonie Lübbers. Omdat de Drachtster een ontkennende verdachte is, wil zij de getuige laten horen bij de rechter-commissaris. Dat verzoek werd toegewezen. Omdat de zomervakantie voor de deur staat en het nog niet zeker is wanneer de zaak behandeld kan worden, mocht de Drachtster dezelfde middag naar huis. Hij mag geen drank en drugs gebruiken en hij mag geen contact opnemen met het slachtoffer en de getuige.[ Piepende wielen in Earnewâld
]
[ Hynstedagen op de Sumarreheide
]
[ Beschonken jongeren vliegen uit de bocht
]
[ Pizzabezorger vliegt uit de bocht bij Stroobos
]
[ Fietser verongelukt in bos bij Beetsterzwaag
]
[ Lintje voor Sijtze de Boer uit Garyp
]
[ Beinn Mowi te water gelaten bij IBIS in Sumar
]
[ Bijzondere slijpsteen gevonden op terp van Ee
]
[ Zondag geen treinen tussen Leeuwarden en Groningen
]
[ Schoonmaakster (46) plukt bejaarde dame kaal
]
[ Schuur met hooi in brand in Wergea
]
[ Bouw van 18 appartementen aan Trambaan
]
[ Opnieuw inbraak bij voetbalvereniging Dokkum
]
[ Gewonden bij ongeval N369
]
[ Rechter tegen stalker: ‘De liefde is voorbij’
]
[ Notoire inbreker gebruikt jarenlang valse papieren
]
[ Man rijdt veel te hard bij Bornwird
]
[ Fietser gewond na ongeval op Trekweg
]
[ Drugsoverlast Torenvalk: woning gesloten
]
[ Koe gered uit Prinses Margrietkanaal
]


© WaldNet