Home Fotonieuws Misdaad Zakelijk Sport

Rottweilers ophitsen tegen Boa's: niet slim
woensdag 21 augustus 2019 Drachten

GRONINGEN (ADP) - Een 52-jarige man uit Drachten is voor het beledigen van twee boa's door de politierechter in Groningen veroordeeld tot een boete van honderd euro. Daar bovenop komt nog een boete voor een overtreding: het ophitsen van zijn Rottweilers tegen de handhavers.

De boetes zijn voorwaardelijk aan de man opgelegd. De uitspraak wijkt af van de eis van de officier. Die had een taakstraf van 20 uur voor de man geëist.

'Stelletje zielige figuren'
Het incident gebeurde op 1 april vorig jaar, in een bos in de gemeente Marum. De Drachtster wandelde er na een nachtdienst een rondje met zijn honden. De dieren liepen los waar dat niet mocht. De man werd door de twee boa's aangesproken, maar hij trok zich er niets van aan en liep door. Toen de handhavers hem opnieuw op het losloop-verbod aanspraken, zette de man het op een beledigen.

,,Wegwezen jullie. Jullie zijn niks, stelletje sukkels, stelletje zielige figuren, ik heb schijt aan jullie", riep de man uit. Meteen kreeg de man een boete van 150 euro uitgedeeld voor de belediging, en nog eens een 150 euro voor de loslopende honden. De man bedacht zich niet er riep tegen zijn Rottweilers: ,,Pak ze, pak ze!"

Legitimatie boa's kwam laat
"Gelukkig gebeurde er niets, Rottweilers zijn niet bepaald kleine hondjes", zei de rechter tegen de man. De betreffende boa's deden aangifte tegen de man. Hij verscheen vandaag op zitting. De boete van in totaal 300 euro had hij wegens schulden niet kunnen betalen. "Daarbij legitimeerden de boa's zich pas veel later. Wist ik veel met wie ik te maken had."

'Geen slimme zet'
Volgens de rechter had de man naar de functie van de boa's op het wandelpad kunnen vragen. De man antwoordde dat hij enkel met zijn honden aan de wandel was gegaan. "Mijn honden lopen altijd los, maar goed, dit was geen slimme zet", probeerde hij nog.

De rechter besloot de man niet verder in het financiële ravijn te duwen. Ook van een taakstraf zag hij af. Hij legde aan de man twee geheel voorwaardelijk boetes van in totaal 200 euro op. "Daar voelt u nu niets van, maar bij nóg een overtreding of een belediging wél."[ Burgum maakt zich klaar voor Midnight Walk
]
[ Brandweer redt schaap uit sloot bij Warten
]
[ 40 jaar Fugelpits in Moddergat
]
[ Gewonde bij botsing op N392 bij Terwispel
]
[ Zo ziet de nieuwe onderdoorgang Hurdegaryp eruit
]
[ Gytsjerk dag lang in het teken van hulpdiensten
]
[ Onthulling officieel gemeentelijk monumentenschild
]
[ Dei fan 't Kealtsje in Gorredijk
]
[ Hema bekogeld met eieren
]
[ Nablussen brand Munnekezijl duurt tot zondag
]
[ Boetes voor snelle rijders in Rinsumageast
]
[ Burgum: 48 automobilisten op de bon
]
[ Brandweer nog uren bezig met nablussen
]
[ Stalkingszaak:naaktfoto’s van laptop worden gewist
]
[ Auto te water aan de Kobbe in Dokkum
]
[ Man tegen machinist: 'Je bent een vreemde pipo'
]
[ Brugstoringen: gemeente roept provincie op matje
]
[ Automobilist uit Harkema botst met fietsster
]
[ Grote brand in loods met stro in Munnekezijl
]
[ Ziekenhuis organiseert schoonmaak vanaf 2020 zelf
]


© WaldNet