Home Fotonieuws Misdaad Zakelijk Sport

BCV in slotfase voorbij SC Veenwouden: 0-1
maandag 27 mei 2019 Feanwâlden

De slotwedstrijd van de competitie stond bij de thuisclub in het teken van het afscheid nemen van vijf spelers. Voorzitter Hans van Breeden bedankte na de wedstrijd deze spelers voor hun jarenlange inzet en zette ze in de bloemetjes.

Jelke Jaap de Roos gaat na 19 jaar in de A-selectie in een lager elftal spelen, Wigle Westerlaan stopt na 18 jaar. Coenraad van der Mark (12 jaar in de selectie) en Andries Hoekstra (10 jaar in de selectie) stoppen in verband met drukke werkzaamheden. Daarnaast besloot Gooitzen de Vries te stoppen met voetbal. Voor de thuisclub stond er niets meer op het spel maar BCV wilde graag als tweede eindigen in de competitie om zodoende de nacompetitie te kunnen starten met thuisvoordeel.

De wedstrijd
Op een zeer slecht bespeelbaar hard veld waren de beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. BCV voetbalde wat gemakkelijker maar het wist evenals de thuisclub weinig kansen af te dwingen. BCV begon wel sterk want al in de eerste minuut was het bijna raak toen een vrije trap van Yorn Sikkink niet goed werd weg gewerkt door de defensie waarna Ronald van der Heijden tegen de lat schoot. Bij SCV moest het gevaar komen van Sybrand de Graaf die een paar leuke acties in petto had maar niet tot scoren kwam.

Net voor rust kreeg BCV pas haar tweede kans toen Fedde Durk Kingma werd vrij gespeeld voor de keeper maar doelman Coenraad van der Mark wist ten koste van een corner redding te brengen. In de 48e minuut moest doelman van der Mark opnieuw in actie komen op een schot van Kingma. De thuisclub was in de 67e minuut dicht bij de openingstreffer toen Rinse Procee goed voorzette op Sybrand de Graaf die hard de lat trof. BCV kreeg even later nog een mogelijkheid via Harmen Vlietstra die de paal trof. De wedstrijd was eigenlijk typisch een 0-0 wedstrijd maar in de 80e minuut wist BCV toch nog de winnende treffer te scoren toen Fedde Durk Kingma goed voorgaf op Roeland Rusticus die bij de tweede paal de bal wist binnen te schuiven:0-1 Daarmee kreeg BCV iets te veel van het goede want een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

SCV-trainer Anton van Zwol, die ook volgend seizoen aan het roer staat bij SCV, keek tevreden terug op het seizoen waarin de doelstelling (handhaving) werd gehaald.


[ Burgum maakt zich klaar voor Midnight Walk
]
[ Brandweer redt schaap uit sloot bij Warten
]
[ 40 jaar Fugelpits in Moddergat
]
[ Gewonde bij botsing op N392 bij Terwispel
]
[ Zo ziet de nieuwe onderdoorgang Hurdegaryp eruit
]
[ Gytsjerk dag lang in het teken van hulpdiensten
]
[ Onthulling officieel gemeentelijk monumentenschild
]
[ Dei fan 't Kealtsje in Gorredijk
]
[ Hema bekogeld met eieren
]
[ Nablussen brand Munnekezijl duurt tot zondag
]
[ Boetes voor snelle rijders in Rinsumageast
]
[ Burgum: 48 automobilisten op de bon
]
[ Brandweer nog uren bezig met nablussen
]
[ Stalkingszaak:naaktfoto’s van laptop worden gewist
]
[ Auto te water aan de Kobbe in Dokkum
]
[ Man tegen machinist: 'Je bent een vreemde pipo'
]
[ Brugstoringen: gemeente roept provincie op matje
]
[ Automobilist uit Harkema botst met fietsster
]
[ Grote brand in loods met stro in Munnekezijl
]
[ Ziekenhuis organiseert schoonmaak vanaf 2020 zelf
]


© WaldNet