Home Fotonieuws Misdaad Zakelijk Sport

KV Drachten wint op routine van KV De Waterpoort
zondag 02 juni 2019 Drachten

KV Drachten speelde zaterdag haar laatste thuiswedstrijd in de competitie en won op routine met 22-18 en behield daarmee haar ongeslagen status.

Het was een wedstrijd waarin Drachten, zeker in de eerste helft, steeds achter de feiten aan leek te lopen. Het was een ogenschijnlijk energieker Waterpoort dat vanaf het eerste fluitsignaal een voorsprong nam en die, soms royale, voorsprong tot ruim in de tweede helft vasthield.

Coach Michel Daling had de afscheidnemende Sanne de Jager in de basis gezet als ververvanger van Jennie Terpstra. Het was vooral Frank Bruin die het voortouw nam in de Sneker formatie. Zonder twijfel zou hij tot man of the match zijn verkozen met zijn spectaculaire en vaak verrassende manier van spelen. Hij leidde de Snekers naar op dat moment verdiende 10-13 voorsprong bij de rust.

Na de pauze speelde Drachten gemakkelijker en scoorde ook eenvoudiger maar het duurde toch nog tot halverwege de tweede helft dat Drachten langszij kwam. “Erop en er over” om in wielertermen te spreken, was wat Drachten liet zien. Verdedigend ging het beter en aanvallend was het veel scherper bij de Drachten. De Waterpoort scoorde in de hele tweede helft slechts vijf keer. Ogenschijnlijk zonder grote inspanning maar op snelheid en routine speelde Drachten naar een verdiende 22-18 overwinning. Topscoorster werd Ilse van der Meulen met vijf doelpunten. Hiermee behoudt Drachten haar ongeslagen status. Er werd nog geen punt weggegeven.

De uitdaging zit erin om ook in de laatste wedstrijd tegen Hoogkerk op 15 juni die status te behouden. Drachten sluit dan over twee weken een lang en inspannend seizoen af met twee welverdiende kampioenschappen promotie naar de overgangsklasse waar het een aantal regionale bekende tegenstanders weer tegenkomst. Er wordt nu al met belangstelling uitgekeken naar volgende seizoen.

De scores voor Drachten:
Ilse van der Meulen 5, Wilfred Oostra 3, Lyssa v.d. Ende 3, Jelmer Faber 3, Doenja Payer 2, Wim Braam 2, Sanne de Jager 1, Larissa Braam 1, Jennie Terpstra 1, Siemen Jan Miedema 1,


[ Burgum maakt zich klaar voor Midnight Walk
]
[ Brandweer redt schaap uit sloot bij Warten
]
[ 40 jaar Fugelpits in Moddergat
]
[ Gewonde bij botsing op N392 bij Terwispel
]
[ Zo ziet de nieuwe onderdoorgang Hurdegaryp eruit
]
[ Gytsjerk dag lang in het teken van hulpdiensten
]
[ Onthulling officieel gemeentelijk monumentenschild
]
[ Dei fan 't Kealtsje in Gorredijk
]
[ Hema bekogeld met eieren
]
[ Nablussen brand Munnekezijl duurt tot zondag
]
[ Boetes voor snelle rijders in Rinsumageast
]
[ Burgum: 48 automobilisten op de bon
]
[ Brandweer nog uren bezig met nablussen
]
[ Stalkingszaak:naaktfoto’s van laptop worden gewist
]
[ Auto te water aan de Kobbe in Dokkum
]
[ Man tegen machinist: 'Je bent een vreemde pipo'
]
[ Brugstoringen: gemeente roept provincie op matje
]
[ Automobilist uit Harkema botst met fietsster
]
[ Grote brand in loods met stro in Munnekezijl
]
[ Ziekenhuis organiseert schoonmaak vanaf 2020 zelf
]


© WaldNet