Home Fotonieuws Misdaad Zakelijk Sport

Burgemeester vindt inspraak 'onder de gordel'
zondag 23 juni 2019 Burgum

Burgemeester Gebben haalde deze week fel uit naar aanleiding van een uitspraak van een inwoonster uit Garyp. De uitspraak zou volgens de burgemeester 'onder de gordel' zijn geweest.

De vrouw sprak donderdagavond in tijdens de raadsvergadering over de plannen voor een industrieterrein bij Garyp. Het terrein is bij haar woning gesitueerd en ze is hierover bezorgd. In haar betoog namens de buurtbewoners, sprak ze over "iemand dy't - yn ús eagen - in grut belang hat by dit yndustryterrein wêr't wynmûnen komme kinne."

Raadslid Van der Meijden (CDA) reageerde na de inspraak op kwade toon. Hij wilde weten van de inspreekster wie deze 'grote belanghebbende' is. De Garypster gaf daarop geen antwoord. Van der Meijden vond dat ze de insinuatie dan niet had mogen doen.

Later sprak burgemeester Gebben over de uitspraak. Hij liet weten dat hij het vrij ver vond gaan; de suggestie dat wethouder Hoekstra iets met haar bedrijf zou willen op het nieuwe bedrijventerrein in Garyp. "Dat werpe wy fier fan ús .....Dat kin ûnder de gordel wêze en dat past net by ús kolleezje."

Brigitta Scheepsma (GroenLinks) gaf na de 'onder de gordel' uitspraak aan dat ze vindt dat er in het openbaar bestuur vragen mogen worden gesteld. Gebben liet weten dat zijn uitspraak niet gericht was op haar partij. Hij benadrukte zelfs dat de partij op integere manier omging met de beantwoording (over de kwestie nevenfuncties). Collega raadslid Berber van Zandbergen vroeg daarop of de 'onder de gordel' uitspraak voor de inspreekster was bedoeld. Burgemeester Gebben antwoordde daarop bevestigend. "Dat stuit mij wel een beetje tegen de borst" reageerde ze waarop burgemeester Gebben zei: "Ik ha grutte earen en ik bin ek net dôf." Een excuses was er niet bij.


[ Piepende wielen in Earnewâld
]
[ Hynstedagen op de Sumarreheide
]
[ Beschonken jongeren vliegen uit de bocht
]
[ Pizzabezorger vliegt uit de bocht bij Stroobos
]
[ Fietser verongelukt in bos bij Beetsterzwaag
]
[ Lintje voor Sijtze de Boer uit Garyp
]
[ Beinn Mowi te water gelaten bij IBIS in Sumar
]
[ Bijzondere slijpsteen gevonden op terp van Ee
]
[ Zondag geen treinen tussen Leeuwarden en Groningen
]
[ Schoonmaakster (46) plukt bejaarde dame kaal
]
[ Schuur met hooi in brand in Wergea
]
[ Bouw van 18 appartementen aan Trambaan
]
[ Opnieuw inbraak bij voetbalvereniging Dokkum
]
[ Gewonden bij ongeval N369
]
[ Rechter tegen stalker: ‘De liefde is voorbij’
]
[ Notoire inbreker gebruikt jarenlang valse papieren
]
[ Man rijdt veel te hard bij Bornwird
]
[ Fietser gewond na ongeval op Trekweg
]
[ Drugsoverlast Torenvalk: woning gesloten
]
[ Koe gered uit Prinses Margrietkanaal
]


© WaldNet